IT Detachering, wat is het en welke vormen zijn er?

IT Detachering, wat is het en welke vormen zijn er?

Wat is IT detachering?

IT Detachering is het uitlenen van een gedetacheerde via een detacheringscontract. Het contract bevat altijd een start- en einddatum, een minimum aantal uren en een opzegtermijn. In tegenstelling tot uitzenden geeft detacheren meer zekerheid aan de opdrachtgever.

Wanneer kies je voor IT detachering?

Detacheren is handig wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld de uitval van een collega, er een groot project van start gaat waarvoor je tijdelijk extra capaciteit nodig hebt, of wanneer er tijdelijk specifieke IT kennis nodig is. 

Het keyword is tijdelijk. Je wil geen nieuwe werknemer in dienst, maar ‘slechts’ een oplossing voor een bepaalde periode. Inlenen middels detacheren geeft die mogelijkheid.

De kosten van detachering zijn hoger dan wanneer je iemand in dienst neemt. Maar het voordeel is dat je redelijk snel kunt op- en afschalen op momenten dat dit nodig is. Je krijgt geen nieuwe vaste werknemers, maar door de IT detachering creëer je toch inbreng van nieuwe mensen die voor andere perspectieven zorgen en kennis overdragen aan vaste medewerkers. 

Het actieve bestanddeel, tadalafil, verhoogt de bloedtoevoer naar de penis tijdens stimulatie. Dit maakt het gemakkelijker om een erectie te krijgen en te behouden die sterk genoeg is om de seksuele daad te voltooien. Je kunt bezoek deze website en generieke Cialis zonder recept kopen in onze apotheek.

EclectiC is al jaren bekend met IT detachering in de breedste zin van het woord. Voor ons is het allerbelangrijkste dat wij de juiste match maken tussen opdrachtgever en kandidaat. Daarom faciliteren wij verschillende dienstverband- en contractvormen.

Hieronder lichten we een aantal vormen van IT detachering toe, welke wij in de dagelijkse praktijk hanteren.

Detachering van IT freelancers

In dit geval heb je te maken met 3 partijen. De freelancer, de opdrachtgever en EclectiC. EclectiC is de tussenpartij. Wij huren de freelancer in en verhuren deze. Veel bedrijven kiezen voor deze constructie via EclectiC om de volgende redenen:

  • Een prettige en juiste financiële en contractuele afhandeling door EclectiC;
  • Contacten met ervaren accountmanagers die op de hoogte zijn van actuele marktontwikkelingen en een gesprekspartner zijn op IT gebied;
  • De korte lijnen waardoor Eclectic snel schakelt;

Door bovenstaande punten blijft het regelmatig niet bij de inzet van één freelancer, maar volgen er meer. In de meeste gevallen nemen wij de werving & selectie en de contractuele afhandeling op ons.

De opdrachtgever draagt bovenop het uurtarief van de IT professional een marktconform percentage marge af aan EclectiC. Hier maken wij vooraf duidelijke afspraken over.

Van veel freelancers met wie wij samenwerken of waarmee wij in het verleden hebben samengewerkt, ontvangen wij positieve feedback. Waarom zou je als freelancer willen samenwerken met EclectiC?

  • Betrokkenheid staat hoog in het vaandel, wij houden contact gedurende je inzet en doen ons best om jou te vertegenwoordigen bij de klant, wanneer dit nodig is;
  • Transparantie omtrent tarieven, marges en verwachtingen;
  • Wij werken rechtstreeks samen met diverse gerenommeerde Nederlandse organisaties, met name in de logistiek;
  • Je hebt altijd 1 of 2 vaste contactpersonen, wij vinden persoonlijke benadering erg belangrijk.

Lees hier meer over IT detachering

IT detachering: Detavast

Vanuit sommige klanten krijgen wij het verzoek in plaats van tijdelijk detacheren, de IT professional voor een vaste periode te detacheren, alvorens hij of zij in dienst gaat bij de opdrachtgever.
In dit geval is meestal de intentie dat de professional na 1 jaar in dienst gaat bij de opdrachtgever. Maar andere termijnen zijn ook mogelijk. Het is dus eigenlijk een tussenstap tussen detachering en een vaste baan. Het voordeel voor de opdrachtgever is dat deze gedurende de afgesproken periode geen werkgeversrisico draagt en daarnaast is er een langere termijn om het functioneren te beoordelen.

Het voordeel voor de werknemer is dat in dit eerste jaar EclectiC nauw betrokken blijft. Natuurlijk als tussenpersoon of als werkgever, maar ook als vertrouwenspersoon. Mochten er zaken zijn waar je tegenaan loopt in je nieuwe baan, gaan wij samen ons uiterste best doen om dit op te lossen!

Detachering van IT professionals in vaste dienst van EclectiC

In het geval dat de werknemer in vaste dienst van EclectiC is, draagt EclectiC het werkgeversrisico. De IT professional wordt gedetacheerd bij een opdrachtgever. Het gaat hier in de meeste gevallen om deskundigen met een schaarse expertise. De professionals die EclectiC detacheert zijn over het algemeen al jaren in dienst van EclectiC. Zij voerden inmiddels vele interim opdrachten en projecten uit en doen zo telkens nieuwe werkervaring op. Hierdoor breiden ze hun kennis steeds verder uit.

Een vaste medewerker van EclectiC heeft het voordeel onderdeel te zijn van een bedrijf, terwijl hij bij de uitvoering van zijn projecten veelal de vrijheid heeft van een freelancer. En dat zonder de administratieve rompslomp en het financiële risico van een eigen onderneming.

Interesse in IT detachering?

Als IT detachering je aanspreekt, kom hier dan eens met ons over sparren. Wij denken graag met je mee.

Anderen bekeken ook

Surprise party ter ere van 30 jaar, voor oprichter Koen!

30 jaar geleden startte Koen Lockefeer met EclectiC International Consulting. Vol ambitie, passie en met vertrouwen in de toekomst.Met kantoren in the USA,

Lees meer ➔

De perfecte match voor IT-vacatures

Van het online bestellen van een postzegel tot het afleveren van een pakketje, voor verschillende IT-trajecten ondersteunt EclectiC on met

Lees meer ➔

EclectiC: 30 jaar wereldwijd vanuit Breda

Dit jaar bestaan wij 30 jaar! Het is precies 30 jaar geleden dat Koen Lockefeer EclectiC International Consulting heeft opgericht.

Lees meer ➔